Orthodontie

Beugels voor alle leeftijden

Een overbeet of scheve tanden kunnen voor ongemak zorgen. Om deze situaties op te lossen, moet er een orthodontische behandeling plaatsvinden.

Orthodontie is een specialisme in de tandheelkunde voor het optimaliseren van de stand van tanden, door middel van bijvoorbeeld een beugel. Door het gebruik van een beugel en elastiekjes is het mogelijk om met constante druk de gebitselementen in de juiste positie te krijgen. Bij kinderen kan een beugel ook de groei van de kaken beïnvloeden. Een orthodontische behandeling wordt meestal uitgevoerd in de tweede wisselfase (10 tot 16 jaar).

Hoe lang moet een beugel gedragen worden

Doordat ieder kind een ander gebit en groeipatroon heeft, kan de duur van een orthodontische behandeling variëren van 1 tot 2,5 jaar. Het is hierbij zeer belangrijk te vermelden dat de inzet van de patiënt in het proces van groot belang is. Een beugel die niet gedragen wordt, kan zijn werk niet actief doen.

Niet alleen voor jongeren

Ook volwassenen willen om esthetische redenen het gebit graag laten reguleren. Omdat er bij volwassenen geen groei meer plaatsvindt, wordt er in alle gevallen gebruik gemaakt van vaste apparatuur in de vorm van een plaatjesbeugel.

In ons centrum worden de specifieke vaardigheden orthodontie uitgevoerd door tandarts Toine Vermeer.