Zirconium implantaten

Een volledig metaalvrije oplossing

Met meer dan 37 jaar ervaring in onze kliniek met titanium implantaten bieden wij nu ook de mogelijkheid om op verzoek of bij speciale indicatie volledig metaalvrije zirconium implantaten te laten aanbrengen van het type ZV3 van het Duitse implantaatmerk Zircon Vision.

Met het opnemen van zirconium implantaten in ons aanbod wil Centrum Mondzorg Waalre tegemoet komen aan de stijgende vraag naar een metaalvrije tandheelkundige oplossing. Tevens zijn zirconium implantaten de aangewezen oplossing voor het zeer kleine percentage van de bevolking met een overgevoeligheid voor titanium.

zirconium implantatenImplantaten van zuiver zirkonium zijn een uiterst betrouwbaar alternatief voor patiënten met overgevoeligheid voor titanium, of voor patiënten die liever kiezen voor een metaalvrije oplossing.

Een zirconium implantaat wordt in ons mondzorgcentrum individueel (na een 3d-röntgen scan) ontworpen en in Duitsland vervaardigd, waardoor u altijd het het beste individuele implantaat voor uw situatie krijgt. Een zirconium implantaat is net zo weefselvriendelijk als een titanium implantaat en biedt na de vastgroeiperiode (osseoïntegratie) een stabiel platform waarop een vol keramische kroon of brug bevestigd kan worden.

Een zirconium implantaat leent zich uitstekend voor kroon- en brugwerk. Zirconium implantaten zijn op het moment echter nog minder geschikt voor geschroefde oplossingen als een all-on-4 constructie of een overkappingsprothese (klikgebit).

De totale behandelingskosten van een zirconium implantaat zijn vergelijkbaar met het plaatsen van een titanium implantaat.

Verder kunt u ook kijken op onze zustersite, zirconium-implantaat.nl die speciaal hiervoor in het leven is geroepen.