Digitale technieken

Nieuwe technieken in de tandheelkunde

Röntgen

Als hulpmiddel voor de juiste diagnose worden röntgenopnames gemaakt. Door middel van een digitale OPG-opname wordt een overzichtsfoto gemaakt van uw volledige gebit, inclusief kaakgewrichten en de kaakholtes. In lastige situaties wordt de nieuwste technologie op het gebied van röntgendiagnostiek toegepast, de CT-scan.

De CT-scan geeft de een driedimensionaal beeld van de de schedel. Vroeger moest men hiervoor naar het ziekenhuis, maar Centrum Mondzorg Waalre heeft deze apparatuur zelf in huis.Na het maken van een Ct-scan kan digitaal de gehele operatie worden gepland tot en met het vervaardigen van de definitieve prothese. Met deze digitale techniek kunnen implantaten optimaal worden geplaatst, waardoor de best haalbare stabiliteit wordt verkregen.

NobelClinician™

NobelClinician™ maakt het mogelijk om een implantaatbehandeling met minimaal ongemak voor de patiënt uit te voeren. Met NobelClinician™ kan het plaatsen van het implantaat, het koppeldeel en het restauratieve gedeelte (kroon of brug) in één enkele behandeling plaatsvinden. Een behandeling met NobelClinician™NobelClinician™ is toepasbaar voor elke patiënt die één of meerdere implantaten nodig heeft en wordt in ons centrum via computergestuurde planning voorbereid. Door middel van een CT-scan van de kaak en de prothese kan met NobelClinician™, voorafgaand aan de operatie, de exacte positie en diepte van de implantaten worden bepaald.

Na deze virtuele planning wordt met deze gegevens een chirurgische mal geproduceerd. Hiermee wordt een operatieve ingreep mogelijk met een perfecte plaatsing van het implantaat. De chirurgische ingreep duurt korter en het tandvlees hoeft niet meer ‘teruggeklapt’ te worden. In de praktijk kan dit betekenen dat u weer een prachtig gebit krijgt in slechts één sessie.
Het is een gemakkelijke, veilige en uiterst voorspelbare procedure. Er is geen genezingsperiode nodig voordat u uw nieuwe tanden kunt gebruiken.

Teeth-in-an-Hour™

Planning van de implantaatbehandeling met NobelClinician™ maakt het mogelijk het Teeth-in-an-Hour™ protocol te volgen. De precieze plaatsing van de implantaten in de kaak wordt voorafgaand aan de ingreep bepaald. Hierdoor is het voor het tandtechnisch laboratorium mogelijk direct een perfect passende kroon of brug te maken.Het resultaat is dat de patiënt het centrum verlaat met een nieuwe definitieve oplossing vast in de mond. Bovendien kan het direct belast worden, zij het met enige voorzichtigheid.