Implantologie

Kunstwortels als vervanging van ontbrekende elementen

 

De specialiteit van Centrum Mondzorg Waalre is implantologie. Al bijna 40 jaar geven wij talloze mensen het plezier in hun leven terug door middel van implantaten. Als vakkundig specialist op het gebied van implantologie is ons centrum toonaangevend in het vakgebied en loopt voorop bij het toepassen van innovatieve oplossingen voor ingewikkelde gebitsproblemen.

Implantologie is een specialisme binnen de tandheelkunde dat bestaat uit het plaatsen van tandheelkundige implantaten voor herstel van het gebit. Een implantaat is een kunstwortel, vervaardigd uit titanium, die in het kaakbot geplaatst wordt.

Met implantaten kunnen ontbrekende tanden of kiezen worden vervangen. Implantaten hebben een functioneel en esthetisch doel. Wanneer u last heeft van een loszittende gebitsprothese, en hierdoor problemen heeft met kauwen en spreken, praten we over een functioneel doel. Een goed vastzittende overkappingsprothese op implantaten (oftewel klikgebit) is een uitstekende oplossing voor dit probleem.

implantaten met opbouw
implantaten met opbouw

implantologie
implantaten zonder opbouw

Het komt voor dat mensen hun kiezen angstvallig op elkaar houden, omdat ze zich schamen voor hun gebit, dan praten we over een esthetisch doel. Met implantaten kan een tand of kies worden vervangen, waardoor de glimlach weer op het gezicht verschijnt.

Wat is een implantaat

Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst. Het implantaat ziet er uit als een soort schroefje en is gemaakt van titanium, een lichaamsvriendelijk materiaal dat zich gemakkelijk hecht aan het kaakbot. Het vastgegroeide implantaat kan als fundering worden gebruikt voor diverse oplossingen.

Lees meer… 

Behandelmogelijkheden met implantaten

Implantaten kunnen dienen voor vervanging van een enkele tand, van meerdere en van alle tanden. Bij vervanging van een enkele tand wordt er op het implantaat een kroon gemaakt. Bij vervanging van meerdere tanden wordt er meestal een brug gemaakt, maar het implantaat kan ook dienen als ondersteuning van een uitneembare constructie, zoals een frameprothese. Bij vervanging van alle tanden in een kaak, bestaat de opbouw uit een vaste brug of een overkappingsprothese.

Lees meer…