Verwijskliniek voor specialistische zorg

Door ervaring, faciliteiten en multidisciplinair karakter vervult Centrum Mondzorg Waalre al vele jaren de rol van verwijskliniek voor specialistische zorg. In ons modern patiëntvriendelijk centrum streven wij naar kwalitatieve totaaloplossingen waarbij de perfecte balans tussen functionaliteit en esthetisch resultaat wordt nagestreefd.

Als tandarts of tandprotheticus kunt u uw patiënt verwijzen naar Centrum Mondzorg Waalre voor de deelgebieden implantologie, endodontologie, kindertandheelkunde, OSAS, Slaapapneu en narcosebehandelingen.

Implantologie

Al ruim 40 jaar is Centrum Mondzorg Waalre een bekend adres voor behandelingen met tandheelkundige implantaten. Met twee volledig ingerichte operatiekamers, tandtechnisch laboratorium en uitgebreide röntgenmogelijkheden kunnen wij alle behandelingen in huis uitvoeren. van een enkele kroon op implantaat en overkappingsprothese op implantaten tot uitgebreide (permanente) brugconstructies.

Endodontologie

Uitgebreide endodontische behandelingen worden uitgevoerd door de tandarts-endodontoloog. Het gebruik van een microscoop stelt de behandelaar in staat om zeer complexe wortelkanaalbehandelingen overzichtelijk in beeld te krijgen waardoor de kwaliteit van de behandeling stijgt en de kans op herbehandeling aanzienlijk lager is.

 

OSAS/Slaapapneu

OSAS/Slaapapneu is een zeer onderschatte aandoening die kan variëren van (relatief) onschuldig snurken tot gevaarlijke adempauzes die tot ernstige gevolgen kan leiden.  Behandeling van OSAS/Slaapapneu is gericht op het wegnemen of sterk verminderen van slaperigheid of vermoeidheid overdag en de apneus tijdens het slapen.

Twee NVTS geaccrediteerde tandartsen behandelen bij Centrum Mondzorg Waalre patiënten met OSAS/Slaapapneu. Na indicatiestelling wordt gekeken welke behandeling het meest geschikt is voor de patiënt, Het aanmeten van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA) bij lichte of milde OSAS is vaak de eerste behandeloptie. Voor ernstige OSAS is vaak verder onderzoek noodzakelijk, waarbij het aanmeten van een CPAP tot de behandelmogelijkheden hoort.

Behandelingen onder narcose

Met de beschikking over twee volledig ingerichte operatiekamers is het mogelijk om tandheelkundige behandelingen onder volledige narcose uit te voeren. De tandarts wordt voor de narcose bijgestaan door ervaren anesthesiologen die allen ook werkzaam zijn in nabijgelegen ziekenhuizen.

De patiënt komt voor behandeling onder narcose in aanmerking als:

  • Hij/zij niet regulier te behandelen is in de stoel
  • Ouder is dan 4 jaar

Hoewel de tandheelkundige behandeling valt onder de zorgpolis wordt de narcose alleen bij hoge uitzondering vergoed en moet deze in de meeste gevallen zelf gefinancierd worden.