Wittere tanden

Tanden staan het hele leven bloot aan verkleuring. Wanneer uw tanden verkleurd zijn door dagelijks gebruik van koffie, frisdranken en andere voedingsmiddelen kan het bleken van uw tanden een mooie oplossing bieden. Het uitwendig bleken maakt uw tanden en kiezen weer witter voor een frisse en mooie uitstraling. Het is belangrijk om te weten dat uw bestaande vullingen en kronen niet mee bleken. Ook is het van belang om een goed gereinigd gebit te hebben tijdens het bleken, voor een optimaal resultaat.

Veilig en professioneel bleken

In 2012 zijn er Europese richtlijnen gekomen voor tanden bleken. Vanaf die datum mogen alleen via de tandartspraktijk bleekbehandelingen worden aangeboden met 6% waterstofperoxide. Veel aanbieders zoals bleekshops en schoonheidsspecialisten bieden daarom producten aan met 0,1% waterstofperoxide die nauwelijks bleekeffect hebben. Laat u dus niet verleiden tot een goedkope bleekbehandeling.

Is bleken van tanden veilig

Voor het uitwendig bleken werken wij samen met CleverCool. De CleverCool Proffesional Tooth Whitening is een professionele bleekmethode die wordt gebruikt door tandheelkundige professionals. CleverCool heeft jarenlang aandacht besteed aan onderzoek om uiteindelijk tot het veiligste, meest effectieve en snelste bleekproduct te komen. De CleverCool Professional Tooth Whitening bevat 6% waterstofperoxide. Dit wordt geactiveerd door de CleverCool Activator Gel. Er zijn verschillende producten om te bleken. Zo kunt u er voor kiezen om uw tanden in de praktijk te laten bleken of u kunt voor thuis bleken kiezen.

Pijn tijdens het bleken

Door bleken kunnen de tanden iets gevoeliger worden. Dit is normaal en gaat vanzelf weer over. U kunt eventueel poetsen met Vitis Whitening tandpasta om gevoeligheid te verminderen. Bij aanhoudende gevoeligheid moet de behandeling gestaakt worden. Het tandvlees, de lippen en andere delen van de mond kunnen gevoelig zijn. Ook deze klachten gaan vanzelf over.

Wanneer kunt u beter niet bleken?

  • Liever niet wanneer u zwanger bent
  • Als u veel vullingen en/of kronen heeft
  • Als uw tanden zeer gevoelig zijn

Hoelang blijf je het resultaat zien van tanden bleken?

Dit hangt heel erg af van uw levensstijl. Rookt u of drinkt u veel koffie en rode wijn of juist niet? Toch kunnen we vaststellen dat als u goed poetst en een normale levensstijl heeft, u minimaal 3 tot 5 jaar zichtbaar resultaat heeft.

Heeft u interesse in het laten bleken van uw tanden?

Wij geven u graag advies en kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

tanden bleken