Wittere tanden

Voor een stralend resultaat

Tandverkleuring kan optreden bij het gebruik van o.a. koffie, thee, tabak, rode wijn en andere voedingsmiddelen of medicijnen. Een bleekbehandeling kan een oplossing bieden als u ontevreden bent met de kleur van uw tanden.

Behandeling

tanden blekenTanden bleken wordt bij Centrum Mondzorg Waalre altijd door een gediplomeerde preventieassistente uitgevoerd, zodat u verzekerd bent van een goede behandeling. Voorafgaand aan de behandeling bepaalt de tandarts of een bleekbehandeling mogelijk is. Niet ieder gebit is geschikt voor een bleekbehandeling. Elementen met bijvoorbeeld kronen, facings en vullingen en elementen die een wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan, kleuren niet mee tijdens een bleekbehandeling. Het resultaat van bleken is niet precies te voorspellen, maar het gebit frist altijd op.

1 á 2 weken voor de bleekbehandeling wordt een gebitsreiniging uitgevoerd en worden gebitsafdrukken gemaakt ten behoeve van de bleeklepels voor uw thuisbleekset. Hiermee kunt u de kleur van uw gebit thuis onderhouden. Ook ontvangt u alle informatie over de Zoom bleekmethode. Op de dag van de bleekbehandeling wordt uw gebit gepolijst en worden de bleeklepels gepast. Hierna wordt uw tandvlees afgedekt en wordt de bleekgel op uw tanden aangebracht, welke door middel van een UV-lamp wordt geactiveerd.

In 4 sessies van een kwartier wordt steeds de gel ververst en de procedure herhaald. Uw gebit wordt hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niets van de behandeling. Incidenteel kan gevoeligheid van de tanden optreden, maar dit gaat vanzelf over. De behandeling wordt afgesloten met instructie voor het thuisbleken. Wij raden u sterk aan om 24 tot 36 uur na de behandeling geen producten te consumeren die kleurstoffen bevatten en niet te roken.

Welk middel wordt gebruikt om tanden te bleken

Voor het bleken van uw tanden maken wij gebruik van het Philips Zoom Whitening systeem. Zoom werkt door middel van een gel die op uw tanden wordt aangebracht. Deze gel is ontwikkeld voor gebruik in combinatie met een speciaal ontworpen lamp. Deze twee elementen hebben een versterkend effect op elkaar in het afbreken van de verkleuringen op uw tanden.

Uw tanden worden hierdoor niet aangetast en over het algemeen voelt u niets van de behandeling. In sommige situaties kan gevoeligheid optreden. Met enkele eenvoudige instructies voor de verzorging van uw tanden behoudt u blijvend resultaat en houdt u uw tanden lichter dan tevoren.

Is bleken van tanden veilig

Het tanden bleken onder toezicht van een tandheelkundige met behulp van het Zoom Whitening systeem is, zoals uit diverse studies is gebleken, absoluut veilig voor tanden en tandvlees. Volgens de EU-richtlijnen wordt het bleken van tanden afgeraden voor kinderen onder de 18 jaar, zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Kosten

De kosten voor deze complete behandeling, inclusief de bleeklepels voor uw thuisbleekset, bedragen € 406,97.