Kronen en bruggen

Duurzame vervanging van tanden en/of kiezen

Als een element (kies of tand) zo erg beschadigd is dat reguliere oplossingen niet helpen, wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van een kroon. Een voorbeeld van een dergelijke situatie is het afbreken van een groot stuk kies of tand, of een 2de gaatje in een tand of kies die al gevuld is. Het plaatsen van een kroon biedt een functionele, maar ook zeker een esthetische oplossing.

Wat is een kroon

Een tandheelkundige kroon is een overzetstuk van keramiek dat door de tandarts op een afgeslepen tandelement wordt vastgelijmd. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug.

lees meer…

Wat is een brug

Een brug is een constructie waarbij er een ontbrekend tandelement wordt vervangen door een zwevende kroon (dummy) die zijn steun ontleedt aan twee kronen die bevestigd zijn over de buurelementen. De brug wordt zo nauwkeurig gemaakt dat u helemaal geen verschil ziet tussen uw eigen tanden, de kronen en/of zwevende kroon.

Lees meer…

Eigen tandtechnisch lab

Dankzij het tandtechnisch lab ‘Q2LAB’ dat in ons centrum gevestigd is, is de samenwerking tussen de tandarts en de tandtechnicus optimaal. Afdrukken hoeven niet te worden opgestuurd naar externe locaties, maar alles wordt in huis afgehandeld. Dit bespaart u veel tijd en u hoeft niet lang met een noodoplossing rond te lopen.

Kosten en vergoeding

De kosten hangen af van het soort kroon of brug en het aantal tanden en/of kiezen dat moet worden vervangen. U ontvangt vooraf een begroting.De vergoedingen variëren per verzekering. In de polis van uw ziektekostenverzekeraar staat vermeld op welke vergoeding u recht heeft.