Tandartsbehandeling onder narcose

Als de angst te groot is

Voor mensen met grote angst voor de tandarts kan een behandeling onder narcose de oplossing zijn. Een behandeling onder narcose wordt bij ons uitgevoerd door de tandarts én een gediplomeerd anesthesist. Via deze pagina willen wij u informeren over een behandeling onder narcose bij Centrum Mondzorg Waalre.

Waarom een narcose behandeling bij de tandarts

Ongeveer 1 op de 15 Nederlanders is bang voor de tandarts. Angst voor pijn en angst voor de instrumenten zijn enkele factoren die de mate van de angst bepalen. Voor patiënten die de tandarts vanwege deze angst lange tijd vermeden hebben en waarvan de mondhygiëne sterk achteruit is gegaan (veel gaatjes bijvoorbeeld) kan een behandeling onder narcose dienen als ‘nieuwe start’ waarna de drempel tot bezoek wordt verlaagd. Voor patiënten die vanwege de slechte kwaliteit aan een volledige prothese toe zijn, is er ook de mogelijkheid om de resterende tanden onder narcose te laten trekken door de tandarts.

Narcose door anesthesist en behandeling door tandarts

Hoewel de tandarts de behandeling verricht is hij niet degene die de narcose uitvoert. Wij werken hiervoor samen met anesthesisten die ook werkzaam zijn in het ziekenhuis. Deze laatste is verantwoordelijk voor de narcose en bepaalt dan ook of het medische verantwoord is om u onder narcose te behandelen. Narcose behandelingen kunnen bij Centrum Mondzorg Waalre worden uitgevoerd vanaf 4 jaar.

Wat kost narcose bij de tandarts en wordt deze vergoed

Een behandeling onder narcose wordt meestal vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij hebben overeenkomsten met zorgverzekeraars, die de narcose onder voorwaarden vergoeden. Wanneer u geen vergoeding krijgt, geldt een tarief per tijdseenheid. De tandheelkundige behandeling zelf valt onder uw tandartspolis en deze wordt eventueel vergoed door uw zorgverzekeraar.